over ons

It was a large room full of people. All kinds. They all arrived at the same building at more or less the same time. And they were all free. And they were all asking themselves the same question: what is behind that curtain? (Laurie Anderson)

Pavlov E-Lab houdt zich bezig met nieuwe territoria binnen en buiten de kunsten, waarbij gebruik gemaakt wordt van nieuwe media en film. Onder de naam Open Mind- Art.Interact.Science. wordt in de komende jaren vooral samengewerkt met verschillende wetenschappers aan creatieve projecten.

crew
Op dit moment bestaat de kern van Pavlov E-lab uit Nathalie Beekman (artistieke leiding) en Carla Wolbers (productionele leiding) met daarnaast op projectbasis Floris Maathuis (technische leiding), Thuur Caris (concepting), Marjan Moes (communicatie), Peter Sloots (programmeur) en Hugomatic (vormgeving).

Nathalie Beekman: artistieke leiding. Al zo'n 15 jaar aan het pionieren op het gebied van de nieuwe media en film met de publieke ruimte als speelveld. Onderzoekt de betekenis van bijzondere culturele ontwikkelingen en van kunst in het dagelijkse leven door middel van experimentele films, avontuurlijke urban expedities en dwarse mediavoorstellingen.

Carla Wolbers: productie coördinatie. Is jaren productioneel rustpunt in de storm bij veel Pavlov projecten geweest en is nu weer terug gekomen. Werkt daarnaast als marketingmedewerker bij dansgezelschap Club Guy & Roni en als freelance productieleider.

Thuur Caris: creatieve counterpart. Voormalig collega (artistieke leiding) bij Pavlov Medialab. Filosoof en kunstenaar. Thans werkzaam als een van de initiatiefnemers van FabLab Groningen.

Floris Maathuis: techniek coördinatie. Houdt van technische uitdagingen in onherbergzame omgevingen. Daarnaast is hij onafhankelijk (technisch) producent. Werkte o.a. voor multidisciplinair festival Robodock en theatergezelschappen Different
Trains en Stuffed Puppet Theatre.

Marjan Moes: communicatie. Altijd op zoek naar een helder verhaal in de Pavlov projecten. Werkt sinds jaren voor productiehuis & podium Grand Theatre Groningen.

Hugomatic: grafisch vormgever. Inventief, conceptueel maar ook streetwise. Probeert tot de ziel van de ontwerpvraag door te dringen en slaagt daar vaak in. Werkt ook als docent voor de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden.

Peter Sloots: programmeur webapplicaties. Schokbestendig en flexibel. Denkt mee met wat nodig is voor de website, database en nieuwsbrieven. Werkte in het verleden o.a. voor Lost Boys.