open mind

open mind / 2011 augustus

Families / Lines of Belonging

Ieder van ons zoekt naar betekenis en vertelt verhalen. In de kunsten en de wetenschappen gebeurt dit op een heel intense manier. Wetenschap houdt zich bezig met verklaren, kunst met ervaren. De methodes verschillen van elkaar, de focus is anders, maar toch hebben ze elkaar veel te vertellen!

Pavlov E-Lab brengt met het Open Mind project wetenschappers en kunstenaars samen. Zij gaan op avontuur! Op zoek naar de vonk van het nieuwe; nieuwe beelden, verhalen en perspectieven.
 

Het thema Families/Lines of Belonging wordt onderzocht door drie teams van wetenschappers en kunstenaars. Elk team kiest binnen het thema zijn eigen weg, met als gevolg drie verschillende vragen: Wat zijn de motieven bij het kiezen van een partner? Wat is de aard en kracht van fundamentele verbindingen? en Waaraan herken je een familie?.

De teams maken interactieve installaties en performances in drie woonhuizen in het centrum van Groningen. Het publiek loopt met een gids een route langs deze huizen en krijgt naast de presentaties ook een impressie van het werkproces.


Wat is de aard en kracht van verbindingen?
Mediakunstenaars Sophie Clements en Mo Stoebe met theoretisch fysicus Elisabetta Pallante en organisch chemicus Ryan Chiechi. Geluidsontwerp: Dennis van Tilburg.

Wat zijn de motieven bij het kiezen van een partner?
Theatermaker (interactieve installaties) Chantalla Pleiter met bioloog Jan Komdeur en sociologe Melinda Mills. Geluidsontwerp: Dennis van Tilburg. 

Waarnaan herken je een familie?

Mediakunstenaars Jan Klug en Jantine Wijnja met historica Mineke Boschen bioloog Jean Christophe Billeter.

 

Share this

wie / wat / waar
thema Families/Lines of belonging
deelnemers  
Sophie Clements en Mo Stoebe,
Chantalla Pleiter, Jan Klug en Jantine Wijnja,
Mineke Bosch, Jean Christophe Billeter, Elisabetta Pallante, Ryan Chiechi, Jan Komdeur, Melinda Mills en Dennis van Tilburg
data 25 - 27 augustus
tijd vanaf 20.00 uur doorlopend tot 22.20 uur - elke 20 minuten vertrekt een groep van max 8 personen
locatie vertrek route vanaf zwarte container to Jantje in het Plantsoen
kaartverkoop via Kiosk van Noorderzon
entree 6 euro