nieuws

6 jaar 7 weken ago

In 2014 zal het Sparklab voor kinderen als mobiel lab rondtrekken. Belangstelling?  Stuur een mail naar nathalie@pavlov.nl

6 jaar 20 weken ago

We staan dit jaar op Noorderzon met Open Mind Imagination sparks Movement
Pavlov heeft in de afgelopen jaren met het Open Mind project zo’n 13 wetenschappers en 20 kunstenaars samengebracht. Zij zijn op avontuur gegaan! Op zoek naar de vonk van het onbekende: nieuwe beelden, verhalen en perspectieven. Dit jaar, in 2012, presenteren we de voorlopig laatste Open Mind editie.

6 jaar 31 weken ago

 Op  Zaterdag 2 juni 2012 is er een kleine Open Mind editie tijdens de Nacht van Kunst en Wetenschap. Met cognitive neuroscientist Barbara Nordhjem, media artist Jan Klug en professor neuromechanics Bert Otten.

7 jaar 2 weken ago

Op ons youtube kanaal staan impressies van de 3 performances van Open Mind 2011: There, After, Matchlab en Family Features.

7 jaar 20 weken ago

Voor de trailer van Open Mind 2011 klik hier

7 jaar 20 weken ago

De teams maken interactieve installaties en performances in drie woonhuizen in het centrum van Groningen.
Het publiek loopt met een gids een route langs deze huizen en krijgt naast de presentaties ook een impressie van het werkproces.

7 jaar 20 weken ago

Het thema Families/Lines of Belonging wordt onderzocht door drie teams van wetenschappers en kunstenaars.
Elk team kiest binnen het thema zijn eigen weg, met als gevolg drie verschillende vragen:

Wat is de aard en kracht van verbindingen? Mediakunstenaars Sophie Clements en Mo Stoebe met theoretisch fysicus Elisabetta Pallante en organisch chemicus Ryan Chiechi. Geluidsontwerp: Dennis van Tilburg.

Wat zijn de motieven bij het kiezen van een partner? Theatermaker (interactieve installaties) Chantalla Pleiter met bioloog Jan Komdeur en sociologe Melinda Mills. Geluidsontwerp: Dennis van Tilburg.

Waarnaan herken je een familie? Mediakunstenaars Jan Klug en Jantine Wijnja met historica Mineke Boschen bioloog Jean Christophe Billeter.

7 jaar 26 weken ago

Pavlov E-lab presenteert tijdens Noorderzon Open Mind / Families & Lines of Belonging / 25 - 26 - 27 augustus 2011

7 jaar 32 weken ago

Elisabetta Pallante, (theoretisch natuurkundige), Jan Komdeur (bioloog), Melinda Mills  (socioloog) en Ryan Chiechi (chemicus) samen met media kunstenaars Sophie Clements /Mo Stoebe (Londen) en Chantalla Pleiter (Groningen/Brussel) onderzoeken het thema Families&Lines of belonging.